Salsa de calçots
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- La part blanca de dotze calçots o porros
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Mig got de cava brut nature
- Un raig de nata líquida per muntar
- Maizena ( si cal )
- Brou de verdures,( pot ser de pot)
10 racions
Utensilis
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Elaboració
Primerament, netegem els calçots o els porros, els tallem a rodelles petites, i els fregim amb oli d'oliva. Tot seguit, els posem en el cassó on acabarem de fer la salsa.
Seguidament, els salpebrem hi afegim el cava brut nature, i deixem que redueixi a foc mitjà.
Tot seguit, afegim el brou de verdures per la quantitat de salsa que vulguem fer i un raig de nata líquida per muntar i ho deixem coure tot plegat uns deu minuts més.
A continuació, passem la batedora elèctrica i tot seguit ho passem pel colador fí en el cassó on acabarem de fer la salsa. A foc mitjà, anem remenant amb l'ajud del batedor de varetes, i quan tinguem la salsa al nostre gust despessor, ja la podrem retirar del foc i reserver-la fins el moment de fer-la servir. Si cal espessir-la una mica, podem afegir-hi una mica de maizena disolta amb una mica d'aigua freda.
40min
Notes
Aquesta salsa si no és temps de calçots, la podem fer amb porros.
És molt adient, per acompanyar tant carns a la graella, com peixos a la graella o al forn.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3245 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.